Despre productivitate

clock-761606_640Trăim într-un spațiu în care timpul a devenit un inamic. Având o multitudine de taskuri de îndeplinit zilnic, nu mai avem timp să citim, să zâmbim și nici măcar să ne bucurăm de fiecare zi.

Studiul privind productivitatea la locul de muncă Cornerstone 2014 pentru SUA dezvăluie că mai mult de două treimi dintre angajații companiilor se simt suprîncărcați la locul de muncă iar 84% din respondenții studiului cred că această supraîncărcare nu va scădea ci chiar va continua să crească în următoarea perioadă. Dacă am aplica acest studiu la nivel de România, care considerați că ar fi procentul celor ce  se simt epuizați din cauza taskurilor primite la locul de munca? Așteptăm răspunsurile voastre în comentarii.

Revenind la ponturile care ne pot face mai productivi la locul de muncă, am ales câteva care ni s-au părut cele mai  importante. Lista completă o puteți găsi pe  businessinsider.com .

1. Tehnica Pomodoro– un management al timpului bine pus la punct este vital pentru productivitatea de zi cu zi.  Tehnica aceasta constă în schițarea zilei de muncă pe calupuri de câte 25 de minute fiecare, acest lucru ajutând la concentrare.

2.  Cum să planifici înainte– planificarea și stabilirea întâlnirilor pentru arrow-394142_640săptămâna ce urmeaza (și realizarea acestor întâlniri). Metodologia are ca și scop focusarea pe proiectele personale, într-un spațiu de lucru în care fiecare are anumite cereri.

3. Asumarea responsabilității– are ca și obiectiv eliminarea timpului în care se folosesc motive diverse pentru a explica de ce un lucru nu a fost făcut sau care sunt cauzele producerii unei anumite probleme. Simplu: asumarea responsabilității scuteste timp și dă oportunitatea de a merge mai departe.

4. Mișcarea și întinderea mușchilor– lucrând foarte mult timp la calculator, este nevoie să ne reamintim că suntem oameni și obosim, iar în timp, acest lucru poate să dăuneze asupra sanatății noastre. Specialiștii spun că mai bine ne mișcam între 5-10 minute pe zi (încheieturile, umerii), decât să nu mai fim productivi o perioadă lungă de timp.

Pentru mai multe sfaturi utile privind productivitatea, accesați această sursă.

O zi cât mai…productivă vă dorim! 🙂


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT

Leave a comment