7 Motive pentru care sa accepti un INTERNSHIP

Incepand cu momentul in care sunt acceptati la facultate, pana ce o finalizeaza, studentii isi cauta portite spre a pasi pe piata muncii. Acestora le este destul de greu sa obtina un post full time, mai ales ca experienta nu au. Ce le ramane de facut?internship

  1. Obtine experienta. In ultima perioada, internshipurile oferite de companii s-au inmultit si astfel exista fel de fel de posibilitati pentru cei care nu au experienta pe piata muncii. Responsabilitatile si rolurile diferite pe care internul le va putea avea nu for face decat sa il ajute pe acesta sa isi obtina o deschidere pe piata muncii.
  2. Intelege postul. Avand o varietate de atributii, internshipul iti ofera posibilitatea de a intelege rolul pe care il ai in companie dar te ajuta sa afli si mai multe despre industria in care activeaza compania. Este un moment bun sa intrebi cat mai multe si este momentul ideal sa oferi 100% din abilitatile tale.
  3. Invata si observa. Fiecarui intern ii este alocat o persoana care sa il indrume pe tot parcursul activitatii sale. Este un moment prielnic sa invatati de la cei mai buni cum sa va realizati taskurile, invatand si observand continuu mentorul dvs. Nu va dati in laturi de a veni cu propriile idei, acest lucru poate sa va aduca o colaborare pe termen lung, chiar dupa ce terminati internshipul.
  4. Abilitatile nou dobandite le puneti pune in practica. Un internship ofera posibilitatea de a experimenta, lasand loc si pentru greseli, caci asa invatam. Ceea ce invatati puteti pune in practica la urmatoarea provocare.
  5. Construiti incredere.  Internshipurile te provoaca sa devii o persoana mai increzatoare si ii fac si pe cei cu care lucrati sa va vada intr-un anume mod. De aceea, construiti-va increderea prin practica, acest lucru va va ajuta la cresterea dvs.  profesionala.
  6. Obtineti o idee despre departamente. Precum internshipurile dureaza intre 3-6 luni, veti avea ocazia sa observati cum functioneaza departamentele din companie. Puteti sa faceti 3 luni practica in departamentul de resurse umane si inca 3 luni pe marketing. Veti observa cu siguranta care este diferenta intre ele si veti avea de ales pe viitor care cale veti dori sa o urmati.
  7. Comunicati. Pe tot parcursul internshipului, veti avea ocazia sa lucrati atat individual cat si in  echipa. Veti interactiona cu persoane de toate varstele iar acest lucru va va face mai receptiv la ideile si creativitatea altora, invatand sa comunicati spre a creste din punct de vedere profesional.

Sursa completa a  articolului: http://theundercoverrecruiter.com/7-reasons-take-internship/


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s