Negocierea salariala

Nu demult scriam Despre salariu la angajare . Cum sa discuti despre acest aspect, cand este bine sa-l aduci in vorba. Mai apoi urmeaza etapa de negociere.

Asadar, cum negociezi?

office-195960_640Multi dintre noi ne pozitionam in ipostaza de a nu cere prea mult, invocand diferite motive cum ar fi : “e criza”, “atat ofera piata”, “sa nu exagerez si sa-mi spulber sansele”. Nimic mai gresit. Singurul lucru de care ar trebui sa tinem cont este cat de multe stim si cum putem fructifica acest lucru. Asadar, trebuie sa fim propriul nostru evaluator.

Companiile intotdeauna au nevoie de oameni pregatiti in firma. Si pot oferi un pachet salarial pe masura, deoarece vor considera ca talentele merita. Cine nu gandeste in acest fel lucreaza doar pentru a-si indeplini obiectivele pe termen scurt, fara sa tina cont de oameni. Dar, in cele din urma, nu lucram cu oameni? Cine nu isi doreste sa lucreze alaturi de oameni pregatiti?

Si acum, cateva generalitati despre negociere dar care au efect.

Atitudinea. Pentru a reusi sa exprimi angajatorului valoarea pe care o doresti, va trebui sa iei o pozitie degajata, nicidecum aroganta si ar fi indicat sa ai si alte optiuni. Sau mai bine spus un Plan 2, in cazul in care negocierea nu se indreapta in sensul dorit. Asta inseamna ca trebuie sa lasi usa deschisa si altor oportunitati, daca ele exista, si daca nu, sa le cauti. Pentru ca pe piata muncii exista si va exista mereu competitie.

Alte beneficii. Stim cu totii ca banii sunt importanti, dar de cele mai multe ori, angajatorii ofera si alte beneficii. Pune-le in balanta, incearca sa obtii plus valoare intelegerii cu angajatorul.

Document scris– daca totul este in regula dupa discutia cu angajatorul,  este timpul sa ai si in scris o garantie a negocierii avute. De la Departamentul de resurse umane urmeaza sa primesti o oferta scrisa, care cuprinde toate aspectele financiare discutate.

Mult succes in negocieri si nu uitati: valorificati-va!


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s