Şomajul- capcana confortului

Reprezentând o companie de recrutare, primim zilnic aplicaţii pentru posturile pe care le avem disponibile. Atât noi cât şi alte companii de recrutare, ne confruntăm însă cu o problemă la care nu avem cum să găsim noi singuri o soluţie. Este vorba de persoanele care preferă să stea în şomaj.

no thanksPe scurt, procesul “refuzului” candidatului constă în apariţia sa la companie (trimis de la forţele de muncă) cu o foaie în mână, pe care te roagă să o semnezi. Orice persoană care are postul de a fi recrutor, o citeşte. Urmează etapa în care candidatul insistă ca foaia să îi fie semnată şi reacţionează destul de negativ când recrutorul îi spune că el corespunde profilului postului ofertat şi că nu o să semneze foaia.

De cele mai multe ori, lumea pleacă val-vârtej din biroul nostru. Este o atitudine greşită şi ne cuprinde o stare de tristeţe gândindu-ne per ansamblu asupra întregului sistem. Deoarece posturi există, persoane apte de muncă există dar care aleg  să rămână în confortul casei decât să meargă la serviciu. Şi chiar dacă aceste persoane nu se potrivesc cu profilul căutat, ele vor fi înregistrate în baza noastră de date iar dacă va exista un job liber potrivit profilului persoanei, va fi contactat cu siguranţă de către companie. Aşadar, de ce să nu profiţi de oportunitatea pe care o ai in faţă?

Conform legislaţiei în vigoare, ajutorul de somaj începe de la un minim de 250 de lei pe lună, pentru o perioadă de şase luni.


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s