Va doriti cu adevarat posturile la care aplicati?

Daca raspunsul este nu, angajatorul poate afla acest lucru prin adresarea unor simple intrebari. Asta, daca nu va tradeaza mimica fetei si raspunsurile prea sincere.

Intr-un articol publicat pe Business Insider , David Politis, CEO al unei companii de software pe nume BetterCloud, dezvaluie intrebarea folosita ca si metoda de a afla cat de potrivit si hotarat este candidatul in privinta postului la care a aplicat:  “Care ar fi jobul visurilor tale daca ai putea face orice ti-ai dori?”. 
career-516949_640Parerea noastra este ca interviul trebuie purtat astfel incat fiecare candidat sa poata sa se exprime si sa spuna singur, din subiect in subiect, ce anume si-ar dori sa faca, precum si care ii este viziunea catre viitor. Si nu, nu este vorba de utilizarea intrebarii ” Unde te vezi peste 5 ani?” deoarece aceasta intrebare este a atat de comuna incat candidatii vin deja cu un adevarat discurs gata format referitor la acest aspect.

Un set de intrebari precum : “Si cand v-ati simit dumneavoastra ultima oara cel mai implinit? Va mai aduceti aminte ce anume faceati?” sau “Noua ne plac oamenii sinceri, harnici si cu viziune. Dumneavoastra, daca ati avea o echipa de coordonat, ce oameni considerati ca ar fi cei mai potriviti?”, ni se par mult mai relevante. Discutia angajator-candidat ar trebui sa fie putin mai flexibila, pentru a-i putea oferi candidatului oportunitatea de a se simti in largul sau si sa se exprime cu adevarat asupra subiectelor discutate. De cele mai multe ori, candidatii sunt fie emotivi si nu se pot exprima asa cum doresc, fie stiu stuctura interviurilor clasice si trec interviurile cu mare usurinta, dar poate nu au personalitatea potrivita pentru jobul ofertat.success-663328_640

In general, companiile sunt axate pe un lucru din ce in ce mai cautat: ca
viitorul angajat sa fie incantat de munca ce o depune, pentru a avea succes in cadrul companiei.


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s