Limbajul non-verbal in cadrul interviului

man-209417_640Atunci cand va prezentati la un interviu, trebuie sa aveti in vedere ca angajatorii urmaresc si mesajele non verbale, respectiv gesturile pe care le aveti pe tot parcursul interviului.

Incepem cu strangerea de mana. Foarte multi candidati nu intind mana cand ajung la intreviu, pentru a face o prima impresie. Este important acest lucru, deoarece face parte din salut. Iar ce transimiti prin aceasta strangere de mana, care este de preferat sa fie ferma, se adauga la intreaga ta prezentare ca si candidat.

Pozitia  pe care sa o luati atunci cand sunteti invitat sa luati loc pe scaun: tineti cont ca ati ajuns la un interviu, unul care va poate aduce chiar jobul vizat. Nu uitati audienta pe care o aveti (angajatorul), nu va tolaniti pe scaun, nu va miscati in fata si in spate pe scaun, caci puteti atrage atentia asupra dvs. din aceasta cauza in mod negativ. Evitati si atingerea fetei de foarte multe ori.

eye-211610_640Nu uitati de contactul vizual. Acesta trebuie mentinut in permanenta, ca sa puteti sa oferiti incredere angajatorului. Totusi, pastrati un echilibru, acest contact nu trebuie sa fie nici prea scurt nici prea lung, caci puteti sa-l faceti pe angajator sa se simta inconfortabil si sa ia o atitudine negativa fata de discutie.

Tinand cont de toate aceste aspecte, perfectionati-le, caci sunt importante. Prima impresie conteaza, si aceasta va fi intarita pe tot parcursul interviului si de felul in care va exprimati non-verbal, nu doar din cuvinte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s