Interviul online

skype-11-700x505Nu este o noutate ca tehnologia a facut companiile de recrutare sa foloseasca noi metode de a-si gasi candidatii. Astazi, agentiile de recrutare folosesc din ce in ce mai des internetul, care reprezinta un canal important in recrutarea de personal.

Unul din canale este reteaua Skype, o metoda avantajoasa mai ales pentru companiile care doresc sa intervieveze persoane aflate in alte tari. Pentru a evita costurile ce presupun  deplasarea unui angajat in tara in care se cauta candidatii, skype-ul reprezinta o metoda mult mai ieftina si mai rapida de a intervieva potentialii angajati.

Privind insa din alt unghi, aceasta metoda prezinta si dezavantaje, deoarece nimic nu poate echivala cu o intalnire fata in fata. Un candidat cauta sa vada atmosfera de birou, viitorii posibili colegi, spatiul de lucru iar interviul prin Skype nu poate oferi asemenea detalii. In cazul in care aveti/veti avea un interviu pe Skype este bine sa va verificati din timp conexiunea la internet, evitand astfel orice problema tehnica. Gasiti un cadru in locuinta dvs. care sa poata fi folosit ca decor in spatele dvs, imbracati-va adecvat, ca la un interviu obisnuit si aveti grija sa fie suficienta lumina in incaperea unde veti sustine interviul. Este de preferat sa aveti documentele legate de experienta profesionala in format electronic (CV, portofoliu etc), pentru a le putea furniza daca acestea vor fi solicitate.

Dumneavoastra cum vi se pare aceasta metoda de recrutare? Sunteti pro sau contra? Scrieti-ne intr-un comentariu parerea pe care o aveti vizavi de acest aspect.


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s