Puterea autosugestiei- evitarea stresului la interviu

calmStresul la interviu este des intalnit la candidati. Exista dati in care din cauza stresului, candidatii sa nu se poata prezenta asa cum isi doresc in fata posibililor viitori angajatori. Pentru acest lucru exista, din fericire, o solutie: metoda Coue.

Emile Coue a fost parintele gandirii pozitive si al autosugestiei; farmacistul din Nancy a descoperit puterea imaginatiei si a sugestiei in vindecarea pacientilor lui,  care ne face si astazi sa constientizam importanta gandurilor pozitive şi a autosugestiei asupra mentalului nostru si a sanatatii in general.

Emil Coue a reusit sa uimeasca in anul 1920 prin oferirea metodei de sugestie si anume: „Sugestiile trebuie făcute fără efort, dacă vreţi ca ele să fie eficiente”.

Odata setat obiectivul dumneavoastra, puteti sa va construiti propria autosugestie. Cei 3 pasi de urmat ai metodei Coue pentru a scapa de stresul la interviul de angajare sunt:  auditiv, vizual sau corporal.

Auditiv

Este bine ca odata ce aveti obiectivul stabilit, sa repetati cu voce tare o propozitie care il va intari pe acesta. Ce va face sa nu mai fiti stresat? Ganditi-va, gasiti o fraza si repetati-o de cateva ori.

Corporal

Poate unii dintre dvs. nu se simt in largul lor sa repete fraze la nesfarsit si este posibil ca aceasta metoda sa nu dea roade. Atunci este cazul sa va folositi de respiratie. Exista persoane care folosesc chiar rasul pentru a scapa de stress. Zambind, tensiunea se  diminueaza si persoana se poate linisti, putand sa duca la bun sfarsit dialogul cu recrutorul.

Vizual

Pentru cei care nici metoda auditiva,nici metoda corporala nu functioneaza, exista metoda prin intermediul imaginilor. Aceasta tehnica presupune sa va imaginati un loc unde va simtiti confortabil si relaxat. Se practica de obicei pe drumul pana la interviu sau in timp ce asteptati sa fiti chemat in biroul recrutorului, oferindu-va o stare de bine si care va va scapa de nelinisti.


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s