Prima zi la locul de munca- ai grija ce si cum comunici

hand-648443_640Mare bucurie, mare! Te-au acceptat pe un post pe care ti-l doreai si abia astepti prima zi de munca. Entuziasmul tau aduce cu el si o mare curiozitate despre anumite lucruri pe care doresti sa le afli de la colegi, care stiu deja cum se prezinta lucrurile.

Asadar vei fi foarte incantat cand te vei afla langa colegii tai si vei vrea sa ii intrebi de primele de Craciun, daca poti pleca mai repede de la lucru cand ai o treaba, cand se maresc salariile. Aceste lucruri le vei afla pe parcurs, chiar si fara sa intrebi, caci odata ce te integrezi intr-un grup si vei participa la discutiile acestora (e necesar in primele luni sa captezi cat mai multa informatie si sa nu pui intrebari, nimanui nu-i place sa fie interogat) vei afla cu siguranta tot ceea ce te intereseaza.

De asemenea, cea mai neplacuta conversatie pe care poti sa o incepi este aceea care debuteaza cu  “La fostul meu loc de munca…” . E posibil sa-ti fi intrat in sistem sa compari lucrurile si sa aduci in vorba ce faceai la vechiul loc de munca. Dar retine ca esti intr-un alt mediu, alt colectiv si nimeni nu vrea sa aiba langa ei un atotstiutor. E mai bine sa incerci sa evoluezi odata cu noile responsabilitati si sa asculti cum anume iti poti imbunatati modul de lucru.  A face lucrurile diferit nu inseamna ca o iei de la capat, ci ca este timpul sa afli si alte metode de rezolvare a sarcinilor atribuite.

Nu in ultimul rand, in orice imprejurare, pastreaza-ti opiniile cu privire la vechiul angajator. Chiar daca nu a fost persoana ideala in coordonarea personalului din subordine, implicit si a ta, respectul este un lucru pe care trebuie sa il pretuiesti si care iti creste valoarea ca om.


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s