Schimbarea in cariera

opportunity-396265_640Schimbarile in cariera aduc cu ele un soi de neliniste si teama. Fie ca persoana care doreste sa faca o schimbare are doar cateva luni muncite la diverse firme, fie ca aceasta are ani de munca la o singura companie, atunci cand decide sa faca o schimbare,sentimentele de nesiguranta nu intazie sa apara.

Motivele pentru care se doreste sa se faca o schimbare in cariera variaza de la caz la caz, fie ca persoana si-a dat seama ca perspectivele in companie nu sunt cele la care visa, fie ca si-a dat seama ca domeniul in care si-a inceput cariera nu este cel potrivit, fie din motive legate de salariu sau de o prea putina recunostinta din partea managementului. Oricare ar fi motivul, o schimbare de cariera este un pas important.

De aici incepe totul

Dupa luarea deciziei de a merge mai departe, de a face un nou pas pe scara profesionala, trebuie eliminate ichange-671374_640ndoielile care va impiedica sa avansati, ca de exemplu “Sunt destul de bun sa fac asta? ” Cauta-ti punctele forte si punctele slabe pentru a vedea daca intr-adevar  merita sa urmezi acel drum, nu te descuraja in fata ideii si cauta solutii.

De fapt, acest proces este unul mult mai complex decat pare, pentru ca incertitudinile si nelinistea se vor asterne peste gandurile indraznete de a urma un alt drum decat cel pe care sunteti in prezent. Asadar inarmati-va cu rabdare, cu curaj si incercati sa gasiti cel mai pozitiv mod de a face trecerea.

Aceasta schimbare in cariera poate reprezenta sa va suplimentati jobul cu un altul mai aproape de dorintele dumneavoastra, poate doriti sa urmati calea antreprenoriatului sau pur si simplu doriti sa schimbati domeniul in care activati.

Pentru prima varianta puteti alege din joburi ca editor/redactor freelancer, specialist IT sau chiar sa incepeti comertul pe platforme ca Etsy, Breslo sau Fiverr.  Daca doriti sa luati calea antreprenoriatului, aici dumneavoastra stiti mai bine pentru ce optati; daca doriti sa va schimbati domeniul in care activati, cautati-va activ un loc de munca asa cum va doriti, se cauta profesionisti!

Va uram succes si daca aveti orice intrebari legate de piata locurilor de munca le asteptam cu mare drag! Pentru ca B.V.B. RECRUIT inseamna mai mult decat servicii de recrutare, suntem o echipa mereu alaturi de voi!


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s