Motivarea si implicarea angajatilor

08-08-07-78_640Cel de-al treilea raport anual al companiei Deloitte-  “Tendinte în capitalul uman- Cum sa conduci in noua lume a muncii” , dezvaluie faptul ca 87% din liderii de HR si business se confrunta cu un grad scazut de motivare si implicare al angajatilor.

Studiul a fost realizat in randul a peste 3.300 de lideri de HR și business din 106 tari si arata ca doar un procent de 12% din acestia au demarat programe care sa ajute la  construirea unei culturi organizationale.

Din raport reies si urmatoarele date:

–  50% dintre liderii de HR și business au afirmat ca este foarte important gradul de motivare  și implicare al angajaților;

– 60% din liderii de HR și business chestionati au comunicat un aspect mai putin incurajator si anume ca nu au derulat programe adecvate pentru a masura si imbunatati acest indicator organizational, si ca nu exista  în cadrul companiilor, masuri concrete de crestere a nivelului de motivare si implicare al angajatilor.

Romania, provocari la nivel global

Organizatiile la nivel mondial se confrunta cu diverse provocari, care in viitorul apropiat vor ajunge si in Romania. Astfel, aceasta abordare va fi preluata si de piata muncii din tara noastra, dar pana in acel moment, antreprenorii vor avea timp pentru a-si adapta strategiile si a deveni competitivi.


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s