A nu te prezenta la interviu- perspectiva unui angajator

Asa dupa cum stim cu totii, neprezentarea, in orice imprejurare, lipsita de o anuntare prealabila, aduce cu sine o imagine negativa in fata persoanelor cu care urma sa avem o discutie. Pornind de aici, sa povestim in cele ce urmeaza despre aceasta problema, des intalnita din nefericire in activitatea noastra.

Activitatea de recrutare

Femeie-receptor-telefonPersonalul de la departamentul de resurse umane da anunturile cu ofertele vacante, primeste aplicatiile, le selecteaza in functie de profil si incepe sa programeze interviuri.  Recrutorul suna, planifica si isi asteapta candidatii la orele stabilite.

Trierea Cv-urilor este tratata cu cea mai mare seriozitate de catre personalul de HR a companiei noastre, deoarece acest lucru inseamna mult pentru aplicanti, o sansa in plus la obtinerea unui post. Si  aplicantii selectati ar trebui sa trateze cu aceeasi seriozitate deoarece in locul celor chemati la interviu si care nu apar, puteau sa aiba o sansa alti candidati.

Accepta, dar nu vin 

InterviewDesi exista o competitie stransa pe piata locurilor de munca, unii candidati nu se gandesc ca totusi li se iveste o oportunitate, pe care au dreptul sa o accepte sau sa o refuze si ca odata acceptata, trebuie sa o onoreze.

Dupa contactul telefonic, confirmarea venirii la interviu, recrutorul asteapta si candidatul nu mai vine. Nu suna, nu-si cere scuze si astfel, la noi in companie, vor face parte dintr-o lista a persoanelor pe care nu ne putem baza. In fond,  cum am putea sa plasam o persoana la o companie, o persoana pentru care ne dam cuvantul si ne asteptam sa mearga in fiecare zi la serviciu la timp,  daca aceasta nu vine nici macar la interviul la care este programat?

Sansele mai vin, increderea nu 

Ceea ce incercam sa concluzionam este  faptul ca daca intervine ceva si nu mai puteti ajunge la interviu, fie ca v-ati razgandit, fie ca ati avut parte de un eveniment neplacut in acea zi, anuntati telefonic compania care v-a dat o oportunitate. Astfel, pe viitor, daca veti mai dori sa aplicati la aceasta, sa puteti sa o faceti fara probleme.

Pana la urma, tot acest sistem are la baza sa oamenii, cuvantul acestora, increderea reciproca, feedbackul oferit precum si alegerile pe care ni le asumam.

Sa aveti o zi plina de realizari!


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s