Noul loc de munca- incredere, perseverenta si planificare

Am discutat despre pregatirea de dinaintea interviului, am discutat despre situatiile si motivele in care anjagatorii nu mai ofera nici un raspuns in urma interviurilor. Astazi va vom scrie care sunt aspectele referitoare la cum sa ne comportam atunci cand obtinem un loc de munca nou.

A fi noul angajat aduce cu sine un manunchi de temeri . “Cum ma voi integra? Cum voi face fata provocarilor?” sunt doar cateva dintre  intrebarile pe care orice nou angajat si le va pune.

Cum vedem noi situatia:

woman-690036_6401. Fii increzator in fortele proprii! – daca tu nu ai incredere in tine, nu ai cum sa arati celorlalti ca pot avea incredere in tine.

2. Invata din mers si pune intrebari–  la un loc de munca nou toata lumea stie ca este nevoie de ceva timp ca sa te adaptezi si sa inveti lucruri; accelereaza, invata si straduieste-te sa captezi cat mai multe informatii. Pornind de la seful direct, afla cu ce departamente vei intra in contact si care sunt responsabilitatile colegilor tai, pentru a-ti putea indeplini atributiile intr-un mod optim.

Pune intrebari ori de cate ori nu intelegi ceva, e mult mai bine decat actionezi in nestiinta si sa provoci incurcaturi inca de la inceput.

3. Planifica-ti timpul astfel incat sa poti realiza ce ti-ai propus. De asemenea, intreaba managerul daca te poate pune la curent cu planul de ansamblu, pentru a intelege mai bine ce trebuie sa faci si cum ai putea sa-ti aduci aportul intr-un mod in care sa te faca valoros. Sa nu uitam, daca nu devii valoros pentru companie, angajatorului ii va fi foarte usor sa renunte la tine.

4. Feedback-ul, cheia succesului. Multi angajatori nu dau foarte mare importanta acestui feedback, care este de fapt cererea unei pareri obiective despre o anumita situatie. Fie ca suntem supervisori sau muncitori necalificati, atunci cand facem un lucru, trebuie ori sa ne fie apreciat, ori dupa caz, daca nu este in ordine cum l-am realizat, sa ni se spuna ce anume am putea imbunatati pe viitor.

Cereti feedback managerilor si, de ce nu, cand veti avea o parere de spus despre o anumita situatie, nu ezitati sa va dezvaluiti punctul de vedere. In companiile care se respecta va va fii valorificata parerea, iar in cele in care nu se va intampla acest lucru, poate ca nu e mediul de lucru potrivit personalitatii dumneavoastra. In fond, va veti petrece o buna parte de zi in compania la care lucrati, iar acest lucru inseamna ca ar trebui sa puneti si alte asteptari pe primul plan, nu numai cele legate de partea financiara, nu credeti?

Pana data viitoare,  nu va putem ura decat succes si sa fiti increzatori. Lucrurile intodeauna se aseaza, chiar daca este sau nu vorba de un post nou si de responsabilitati pe care nu le-ati mai avut pana acum.


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s