Etapa de dupa interviu si motivele angajatorilor ce nu mai dau un raspuns

yes-238374_640In postul anterior am vorbit despre pregatirea unui candidat inainte de interviu. Acum sa vedem cum se procedeaza dupa interviul la care ati participat.

In cazul in care ati intrebat care vor fi etapele urmatoare si ati si primit un raspuns ( exemplu: “va vom anunta noi  cam peste o saptamana”) , puteti astepta raspunsul. Din pacate, de cele mai dese ori raspunsul nu vine, chiar daca nu sunteti dvs. candidatul potrivit. Lucru care pentru o companie care se considera profesionista, nu ar trebui sa se intample. Puteti si sa sunati la companie daca vedeti ca nu primiti un raspuns, dar de cele mai multe ori recrutorii  nu sunt incantati sa le sune telefoanele ca sa-i intrebe candidatii daca au fost acceptati sau nu.

Motivele angajatorilor de a nu da raspuns sunt felurite:

  1. Lipsa de profesionalism

In orice companie intalnim oameni care isi fac treaba de mantuiala si nu le pasa deloc ca actiunile pe care le intreprind afecteaza compania si oamenii cu care acesta intra in contact. Acesti angajati, odata ce au vazut ca nu sunteti candidatul potrivit, ignora Cv-ul dvs. si nici macar nu o sa va mai anunte ca nu sunteti candidatul cautat.

  1. Raspunsuri intarziate din partea managementului

Oamenii care lucreaza pe departamentul de resurse umane sunt si ei subordonati sefilor. Asadar daca cei din management, fiind ocupati mereu, nu au timp sa raspunda care este candidatul selectat final, cel de la resurse umane nu stie ce raspuns sa va dea, asadar nu o sa mai contacteze decat pe cel selectat dupa mai mult timp. Un motiv pe cat de real, pe atat de neprofesionist.

  1. Timp redus pentru feedback

Adesea cei de la resurse umane sunt suprasolicitati si, din cauza ca nu este suficient personal pe departament, nu au timp sa trimita feedback, oricat de mult si-ar dori. Aici este in mare parte si vina managementului, pentru ca le cere rezolvarea mai  multor sarcini pe langa recrutare.

  1. Adaugam in lista motivelor si raspunsul “Sunati dvs. in cateva zile sa vedeti daca sunteti luat sau nu!”

Aceasta totala lipsa de profesionalism am intalnit deseori. Un candidat, care a trecut printr-un interviu si care este normal sa se astepte la un raspuns,  este anuntat ca el trebuie sa sune sa vada daca este luat sa nu. In acel moment, candidatii pleaca si isi dau seama ca uneori aceste interviuri nu sunt serioase si ca acelor oameni nu le pasa de ce oameni vor angaja. Gresita abordare din partea celor ce se ocupa in acest caz de procesul recrutarii, insotita de cel mai inalt grad de neseriozitate.

B.V.B. RECRUIT nu numai ca isi propune sa nu repete greselile altora, dar va incerca din rasputeri sa le evite. Vom face astfel incat oamenii nostri sa raspunda tuturor candidatilor, indiferent de raspuns, si in plus, vom oferi un feedback obiectiv pentru care candidatul in cauza nu a fost selectat.

Vi se pare posibil? Noi credem cu tarie ca da!


Articol scris de Oprean Antonia-Referent Marketing B.V.B. RECRUIT
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s